Защо да ходим на фитнес ?

Думата “фитнес” произлиза от латинското „Fit”и означава „годност”, „способност”.

Когато е налице такава способност, ние се радваме на добро здраве и развитие на физическите ни качества – бързина и издържливост. И всичко това се отразява положително на външния ни вид. Разполагаме с атлетично тяло, добро самочувствие и желание за живот! Доказано е, че хората с добра фитнес форма се справят по-добре в житейскaта среда и атмосфера от средно статистическия човек.

Чрез фитнес тренировките ние контролираме психиката си, волята си и начина си на живот. За създаването на добро и хармонично тяло чрез фитнес са необходими много неща, като:

  • Да поставим под контрол нощния живот, безразборното хранене и непълноценно възстановяване.
  • Да не се срамуваме от начина, по който се храним и какво ядем. Имам предвид да не се крием зад ъгъла, консумирайки диетичната си протеинова вафла, да не се срамуваме, ако в офиса ядем крехко филе със свежа салата (докато колеги тъпчат суб-храни и газирани отрови) и др.
  • Да спрем да си мислим, че не ме можем да преобразим телата си. Аз лично започнах занимания при лично тегло 58кг., а в момента тежа 90кг. с телесни мазнини под 10%. Или, всичко е възможно, в това число и с телата ни.

Или, фитнесът казва “край на вредните навици” в храненето и стила ни на живот, помага ни да бъдем по-силни, по-красиви, със самочувствие.

Вашият коментар